3-fjellstur

Aktiviteter

3-fjellstur

Når: Juni – oktober
Alder:
Alle aldre
Lengde: Ca. 9 km 

Følg sti rett utenfor døra på Pellestova og opp til første topp som er Hafjell 1065 moh. Fra toppen går du litt tilbake i retning Pellestova før du følger skiltet sti ned til den store parkeringsplassen ved Ilsetra. 

Herfra går T-merket sti til Slåseterfjell 1064 moh. og videre til toppen av Nevelfjell 1089 moh. som er den høyeste toppen på turen. Ta deg tid til å nyte utsikten og skriv deg inn i turboka som henger på hytteveggen. Følg hovedstien merket i retning Pellestova ned lia og tilbake til start.

Denne runden er på ca. 9 km og tidsbruk er beregnet til 3 timer uten pauser, med individuelle variasjoner.

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, drikkeflaske eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.