fbpx

Hafjellrunden

Når: Desember- April
Lengde: Ca. 5,5 km

Hafjellrunden starter rett utenfor Pellestova og du kan følge løypa mot venstre utenfor Pellekroa, noe vi anbefaler for best flyt på løypa.  Du kan også  følge løypa til høyre langs bilveien i retning Ilsetra, men da får du en lengre motbakke opp mot alpintbakken. 

Løypa er i hovedsak lettgått og mildt kupert, med unntak av partiet hvor løypa møter alpintbakken. Her må må man opp noen høydemeter før man kan nyte farten i nedoverbakken mot Nysetra. 

Hafjellrunden har større partier med le, og er derfor ofte anbefalt dersom det er bustete vær. 

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, drikkeflaske eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.