fbpx

Rundtur over Kriksfjell

Når: Mai – oktober
Alder:
Alle aldre
Pris: Gratis
Lengde: Ca. 16 km

Turbeskrivelse på UT.no

Pellstova – Reinsfjell – Kriksfjell – Hitfjell- Pellestova. Runden er ca 16 km lang og er perfekt for de som ønsker ta for seg flere topper på samme tur, uten å gå så langt som 7-fjellsturen.

Denne runden tar ca. 4- 5 timer og tar deg til fine utsiktspunkt på Reinsfjellet, Kriksfjell og over vakre Hitfjell, før stien går over ryggen på Reinsfjell og tilbake til Pellestova.

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, drikkeflaske eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.