fbpx

Reinsfjellet rundt

Når:  Desember- April
Lengde: 10,7 km

Reinsfjellet rundt er en variert tur som tar deg gjennom fine slake partier, lettere kupert terreng og snaufjell. Høydepunktet er kanskje den flotte utsikten mot fjellene i Rondane og utover Øyerfjellet, som du får underveis.  Deler av turen går på snaufjellet, så dette er en tur som egner seg best for godværsdager med lite vind.

Start fra Pellestova og følg hovedløypa ned i bakken i i krysset hvor veien deler seg mot Hornsjø eller Nordseter. Her følger du veien mot høyre, på Pellevegen på oversiden av Reinsvatnet. Dette er en lett kupert trasé som gir deg  Etter 3,6 km kommer du til krysset ved Kriksvika. Her tar du venstre og starter på stigningen opp mot Hitdalen. Når det flater ut har du kommet til indrefileten av Øyerfjellets langrennsparadis. Nå er det bare å nyte!

Løypa tar deg nedover til Hitveien, hvor du tar til venstre i krysset, i retning Pellestova. Nå er det omtrent 1,5 km i lett kupert løype, før du tar fatt på den siste lange bakken opp til Pellestova. 

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, drikkeflaske eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.