fbpx

Runden før Reinsvatnet

Når: Desember- April
Lengde: 8,7 km

En flott runde, som tar deg gjennom både seter -og viddelandskap.

Følg hovedløypa ut fra Pellekroa og skli ned bakken til foten av Reinsfjell. I krysset følger du Pellevegen i retning Nordseter. Etter 2,6 km tar du høyre ved første kyss. Her åpner landskapet seg og slake fine løyper venter. Går du midt på dagen på en godværsdag kan du nyte sola hele veien på dette strekket over til Trolløypa, som du møter på etter 2, 3 km.

I krysset i Trolløypa  tar du til høyre i retning Ilsetra og Pellestova, og kan etter få stavtak skimte Pellestova mellom trærne. Ved neste løypekryss tar du til høyre ned i retning setergrenda.  Her passerer du de gamle seterhus, i det du jobber deg opp de siste bakkene, før du ankommer Pellekroa og Pellestova Hotell.

Alt.: For en litt lenger runde, kan du følge Pellevegen helt frem til krysset i Kriksviksa, før du tar til høyre. Runden blir da 2,1 km lenge

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, skismøring, drikkebelte eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.