fbpx

Kunst

Pellestova Hotell

Kunst på Pellestova

 Helt siden Pellestovas spede begynnelse har kunst, kultur og idrett vært viktige grunnpilarer i driften vår. Pelle Skalmstad var selv en svært ivrig musikant og det var ikke sjeldent han underholdt sine gjester med trompet og bydde opp til dans etter aftensmat. Selv når langrennseliten fra den store verden var på sine årlige besøk klarte Pelle å skape en festlig aften, enten som spellemann selv eller ved å invitere opp lokale musikere til fjells. 

I likhet med lokalbefolkningen i Lillehammer og Øyer, så var det også mange lokale kunstnere som tok turen innom Pellestova. Den verdensberømte maleren Weidemann, som slo seg ned i Lillehammer i 1968, ble etter hvert en personlig venn av Pelle og var ofte innom den lille fjellstuen i Øyerfjellet. Legenden skal ha det til at Pelle på et tidspunkt mottok et svært stort maleri av Weidemann, som takk for gjestfriheten.

Vi er i dag stolte av historien vår og jobber stadig for å videreføre arven fra Pelle og Embjørg. Du finner kunst i alle våre rom og fellesområder, og samtlige verk er malt av lokale kunstnere som vi har samarbeidet med i mange år.   

kunstner

Thor-Arne Moen

Thor-Arne Moen er født og oppvokst i Øyer i Gudbrandsdalen og har vært billedkunster i over 20 år. Han har eget atelier Vidsyn i Hafjell, samt atelier i Badalucco i Italia. I tillegg til bestillinger og salg fra galleriet, har han årlig 3-4 utstillinger.

Thor-Arne har formingslærerutdanning fra Hamar med blant annet Odd Haakensveen som lærer. Han har også skrevet dikt gjennom 30 år og gitt ut diktsamlingen Lyrikk, pensel og djupe drag i 2020. 

Thor-Arne har utsmykking i blant annet hotellets restaurant og møterom, samt en rullerende utstilling på samtlige hotellrom.

kunstner

Eva Willix

Eva Willix er en lokal billedkunstner fra Lillehammer og har vært aktiv siden 1986. Hun var en periode over flere år mye i atelieret til Jacob Weidemann på Lillehammer, og hennes vennskap med han har betydd mye for hennes fargebruk og utvikling som billedkunstner.

Hun har i dag atelier i Fabrikken på Lillehammer, samlokalisert med mange kreative næringer.

Eva er blitt kjent for lyset i sine malerier, og har utsmykket store deler av Pellestova.

2014 ble hun innkjøpt til veggene i lobbyen og restauranten. 

2019 ble det innkjøpt to store glasstrykk av hennes malerier til den nye Pellekroa.

2023 Det nye slakteriet med sin flotte restaurant har også et stort maleri av Eva som pryder veggen på vei inn til restauranten.

2024 I juli ferdigstilles den nye hotell-fløyen, og Eva`s kunst med flere malerier og gasstrykk vil der prege den nye flotte peisestova, alle hotellrom og  suiter vil ha hennes kunst. En totalitet som gir den nye hotell-fløyen en vaker helhet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gjør en helg ut av det!

Ta en overnatting og nyt god mat & drikke