fbpx

Langrenn

Aktiviteter

Langrenn

Når: November – April
Alder:
Alle aldre
Pris: Gratis, men Øyer Turskiløyper setter stor pris på bidrag.

Vipps #46235

Se løypekart og status

Med beliggenhet på toppen av Hafjell og milevis av langrennsløyper rett utenfor døra, er Pellestova Hotell drømmestedet for deg som elsker å gå på langrenn. Her er det ski-in/ski-out med tilgang til over 300 km med preparerte løyper. Løypenettet i Hafjell og Øyerfjellet, er tilknyttet Mosetertoppen, Nordseter og Sjusjøen, og er Norges beste og største løypenett.

Løypenettet har noe for alle, enten du ønsker en kort runde eller en lengre dagstur.  Terrenget i Øyerfjellet er kjent for å være «vennlig» med mange slake partier, noe som gjør de til et ideelt langrennsterreng. Men terrenget har god variasjon og er langt fra kjedelig! Her kan du variere mellom turer i skogsløyper, toppturer og åpent «viddelandskap». Det er et hav av kombinasjoner å velge mellom og her kan du lage din egen rute, ut fra ønsket lengde og eventyrlyst. Selv på dager med mye mennesker i fjellet er løypenettet såpass stort at man ikke trenger å bekymre seg for å gå i kø.

Løypenettet i Hafjell er også tilknyttet løypene nord i Øyerfjellet og koblet til løyper helt nordover til Rondane. Den kjente Trolløypa som strekker seg fra Høvringen i Rondane Nasjonalpark til Lillehammer, går også gjennom Øyerfjellet, like nedenfor Pellestova.

Det er Øyer Turskiløyper som sørger for langrennsløyper i Hafjell og Øyerfjellet og deres løypemaskiner står hos oss på Pellestova, noe som gjør at vi er de første til å få nykjørte løyper. Det er ikke uten grunn at vi kaller oss selv «et langrennsparadis».

Med Pellestova som utgangspunkt kan du virkelig nyte det beste vinteren har å by på. Etter skituren kan du komme inn i varmen hos oss og ta for deg av vår vinkjeller, nyte utsikten og komme til dekket bord i vår restaurant.

Ønsker du turtips, kart eller mangler smøring, kom innom oss i resepsjonen!