fbpx

Raudtjønnsrunden

Når: Jan- April
Lengde: 7 km

En variert og fin runde med en blanding av åpent landskap og skogsterreng.

Følg hovedløypa ut fra Pellestova og ned den lange bakken til foten av Reinsfjell. Her tar du til venstre i krysset, i retning Hita og Hornsjøen.  Deretter tar du til venstre i de tre neste kryssene du møter på. Det første krysset kommer du til etter 1,4 km, Raudtjønnkrysset.

Fra krysset ved Høgåsen går løypa i skog og terrenget her er noe mer kupert, med en moderat stigning på 30-40 høydemeter fram til Pellestova.

Løypa ankommer Pellestova ved løypegarasjen, hvor siste nedoverbakke tar deg tilbake til Pellekroa.

Alt: Ønsker du en litt lenger runde, kan du ta til høyre ved Raudtjønnbekken og deretter venstre i neste kryss. Runden blir da totalt 9,3 km.

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, skismøring, drikkebelte eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.