fbpx

Skitur til Nevelfjell

Aktiviteter vinter

Foto: Pellestova.no

Skitur Nevelfjell

Når: Desember- April

Ta en topptur på ski utenom det preparerte løypenettet!

Nevelfjell er et supert turmål, også på vinterstid! Det er ikke kjørt opp løyper til Nevelfjell, men mange tar turen på fjellski.  Toppen er ca 3,5 km unna Pellestova.  Følg sporet fra Pellestova i retning Gaia, mot den store parkeringen ved Ilsetra. Kryss parkeringen og følg samem rute som sommerstien ved å følge skiltet til Nevelfjell over Slåsæterfjell.  OBS! Det er ikke merket løype, men sannsynligvis vil du se spor etter truger og ski.

På toppen (1089moh) kan du nyte fantastisk utsikt mot fjellene i Rondane og Jotunheimen. Blåser det, kan du søke ly i den lille Røde Kors hytta på toppen.

På vei tilbake kan du kjøre ned fra den andre siden av Nevelfjell og følge preparerte Trolløypa tilbake til Pellestova. Dette blir da en lenger tur enn samme vei tilbake.

 

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, drikkeflaske eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.