fbpx

Hitfjellrunden

Aktiviteter

Hitfjellrunden

Når: Juni – oktober
Lengde: Ca. 17 km

Dette er en krevende runde, men tar du utfordringen premieres du med fine utsiktstopper og herlig flytstier.

Runden starter fra Pellestova hvor du følger stien ned til Malmtjønn. Her følger du stien videre forbi gapahuken, krysser grusveien og forsetter opp stien til Reinsfjell. Stien ned fra Reinsfjell er en av de mer krevende strekningene på turen, med en kombinasjon av bratte partier og steinete sti.

Vel nede fra Reinsfjell tar du til venstre og følger stien forbi Kriksfjell, før du jobber deg opp på Hitfjell. Hvis du ønsker kan du også ta turen oppom Kriksfjell før du fortsetter i retning Hitfjell.

På toppen av  Hitfjell venter fin utsikt over fjellområdet, et perfekt sted for en pust i bakken.  Nå kan du glede deg til å flyte nedover fra  fra Hitfjell! Følg Djupslistien tilbake mot Reinsfjell og Pellestova. Nede på grusveien kan du følge grusveien til høyre og opp bakken til Pellestova, eller ta stien nedenom Malmtjønn. 

Etter denne runden kan du med god samvittighet unne deg en vaffel i vår kafé.

Denne runden går på tursti, så husk å ta hensyn til eventuelle turgåere. 

 

Flere fine sykkelturer fra Pellestova

Hornsjørunden
Kriksvika badetur

Hornsjørunden

Sjusjøen

Kriksvika

Sjøseterfjellet

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, drikkeflaske eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.