fbpx

Moksjørunden

Sykkeltur

Moksjørunden

Når: Juni – oktober
Lengde: Ca. 19 km

Moksjørunden går for det meste på brede grusveier og er en variert runde. Her passerer du ulik natur med fjelllandskap, skog, vann og utsiktspunkter.

Start fra Pellestova og følg grusveien i retning Hita og frem til Sjøseterkrysset.  Her tar du til venstre mot Lisætra og Øyer sentrum. Du skal imidlertid ikke helt til Lisetra. Ved Steinmyrhaugen tar du  til venstre gjennom Brennåsen ned til  Nedre Moksjøen.

Fra Nedre Moksjøen følger du skilt videre mot Moseter. Når du kommer til Utsikten på Mosetertoppen , kjør gjennom undergangen og følg grusvei til venstre. Her går det opp gjennom skogen på kjerrevei opp til Nysetra på et mer steinete parti.  Benytter du el-sykkel får du god hjelp på dette partiet, som er det mest krevende på runden.

Ved Nysetra åpner landskapet seg og ved Snuen får du flott utsikt mot fjelltoppene i Langsua, Jotunheimen og Rondane.  Vel verdt å ta en pust i bakken her.

Ved Ilsetra tar du til venstre og følger asfaltert vei tilbake til Pellestova.

 Runden er fin for voksne eller eldre barn med sykkelerfaring. 

Andre fine sykkelturer fra Pellestova

Hornsjørunden
Hitfjell stisykling

Sjusjøen

Stisykkeltur Hitfjell

Sjøseterfjellet

Hitfjellrunden- stisykling

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, drikkeflaske eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.