fbpx

Reinsfjell

Aktiviteter

Reinsfjell

Når: Mai – oktober
Alder:
Alle aldre
Lengde:  T/R Pellestova 7 km

Turen opp til Reinsfjell tar omtrent 1 time og gir deg fin utsikt over Reinsvatnet. Her kan du også skimte toppene i Jotunheimen, Rondane og Alvdal Vestfjell. På toppen er det også flere fine steder å slå seg ned for en kaffepause.   

Fra Pellestova starter stien like ved Hitvegen, bak det grønne veiskiltet til Hornsjøen, og tar deg på fin sti via Malmtjønn, før den fortsetter opp til Pellevegen.  (Hold til venstre ved skiltet til Ukstjønn)  Ved Pellevegen er det synlig skiltet videre mot Reinsfjell og Djupslia.  Når det flater ut på toppen deler stien seg i en ytre og indre sti, men begge stier leder frem til toppunktet som er godt  synlig med både skilt og postkasse.

På turen tilbake kan du ta samme rute ned og forbi Malmtjønn, eller velge å følge Pellevegen tilbake til Pellestova.

Ønsker du å korte ned turen, er det mulig å parkere ovenfor Malmtjønn der stien starter fra Pellevegen eller kjøre til Kriksvika og ta turen opp derfra.

 

 

 

Andre fine turforslag

Hitfjell

3-fjellsturen

Nevelfjell

Hafjelltoppen

Hitfjell

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, drikkeflaske eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.