fbpx

Tur til Nevelfjell

Aktiviteter

Nevelfjell

Når: Mai – oktober
Lengde: 3 km én vei

 Nevelfjell er en flott tur for folk i alle aldre og er perfekt for deg som ønsker et flott turmål med utsikt uten at det er for krevende eller tar for lang tid. Turen fra Pellestova og opp til Nevelfjell er ca 3 km lang. Det er to stier opp til Nevelfjell; den ene starter ved Pellestova og den andre starter ved den store parkeringen ved Ilsetra. Den sistnevnte går da over Slåseterfjell.

Dersom du ønsker å gå en runde, kan du starte fra Pellestova og følge stien gjennom setergrenda og opp lia og ta turen over Slåseterfjell på vei ned. Da ender du opp på den store parkeringen ved Ilsetra og kan følge veien tilbake til Pellestova.  Denne rundturen er på ca. 9 km og tar 2-3 timer uten pause,men på toppen er det flott utsikt til toppene i både Rondane og Jotunheimen, så beregn en god pause på toppen til å nyte utsikten.

Start Pellestova:

Stien starter rett nedenfor Pellestova der hvor Pellevegen (grusveien) begynner. Like ved piknikbordet er det skiltet mot Nevelfjell og det er merket med godt synlige T´er hele veien opp.

 

Andre fine turer

Kriksvika
Reinsfjell

Hornsjørunden på sykkel

Rundtur om Kriksfjell

Badetur til Kriksvika

Reinsfjell

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, drikkeflaske eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.