fbpx

Dagstur til Lillehammer

Når: Juli – oktober
Lengde: ca. 45 km

Hva med en utflukt til Lillehammer på sykkel? Planlegger du turen kan du ta deg en hyggelig lunsj i Lillehammer og komme deg tilbake til Pellestova med gondolen i Hafjell.

Veien fra Pellestova til Lillehammer er ca 26 km lang, men omtrent halve strekningen er nedoverbakker.

Fra Pellestova følger du grusveien på oversiden av Reinsvatnet, Pellevegen. Ved Indre Reina svinger veien mot høyre og du følger skilt mot Nordseter og «Heimat».  Veien frem til Nordseter er relativt flat, men unntak av noen stigninger.

Etter Nordseter bærer det nedover Nordseterveien mot Lillehammer. Her kan du nyte å suse avgårde, men vær oppmerksom på biltrafikk og sauer som beiter i området.

Et alternativ til å følge Nordseterveien straka veien til Lillehammer sentrum, er å ta omveien om Gropmarka. 

Ut av Lillehammer følger du Gudbrandsdalsvegen nordover tilbake til Øyer.  Det er ca 14 km fra sentrum og til Hafjell alpintsenter, hvor du kan ta gondolen opp til Skavlen/Mosetertoppen. (Husk å sjekke gondoltider på forhånd)

Fra Skavlen er det omtrent 5 km til Pellestova og du får en siste litt krevende økt oppover mot Hafjell. Ved Nysætra kan du velge om du følger grusveien forbi Ilsetra eller tar stien over Hafjelltoppen.

Flere turtips

Rundtur om Kriksfjell
Kriksvika badetur
Hornsjørunden

Hornsjørunden på sykkel

Sjøseterfjellet

Kriksvika

Sykkeltur til Sjusjøen

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, drikkeflaske eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.