fbpx

Hafjelltoppen med truger

Når:  Desember- April
Lengde: Ca. 3 km t/r

En flott topptur med utsikt, uten store fysiske anstrengelser. 

Turen opp til Hafjelltoppen passer for alle med normal fysikk og er ikke lenger en at du kan gå t/r på en times tid. Hvor lang tid du bruker vil avhenge av både føre og hvor fort du går. Vi vil anbefale å ikke stresse, slik at du kan stoppe litt opp underveis og nyte utsikten mens du går.

Er du kjent med stien på sommerstid, kan du følge samme vei på truger. Sannsynligvis vil du se spor etter andre trugere og skiløpere, men dersom du ikke er så kjent, vil vi anbefale å følge den stikka løypa vi har satt opp til Hafjelltoppen. Den stikkede trugeløypa starter ved leilighetsbygget bak Pellestova og kan følges hele veien til varden på toppen.

Turen opp til Hafjelltoppen går i moderat stigende terreng og er overkommelig for alle med normal fysikk. Midtveis flater terrenget ut og det er kun en bakketopp før det er lettere kupert det siste stykket frem til varden på toppen av Hafjell.Vel fremme på toppen ser du Fakkelmannen på andre siden av dalen og du kan skimte fjellene i Jotunheimen, Synnfjellet, Gausdal og Rondane.

På tur tilbake får du flott panoramautsikt fra Hafjell mot Øyerfjellet med Nevelfjell, Reinsvatnet og Reinsfjell i siktet.

Vi har truger til utleie, om du ikke har selv.

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, drikkeflaske eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.