fbpx

El-sykkeltur Hitfjell

Når: Juni – oktober
Lengde: Ca. 14 km

Dette er en artig runde med passe utfordringer som tar deg gjennom variert terreng. Turen egner seg for deg som ikke har så mye erfaring med stisykling, men også for deg som vil prøve noe av de fineste stiene vi  har å by på. Du bør trives i ulendt terreng og like litt action, men dette er en overkommelig tur for de fleste. Her får du kjent på hva stistykling er og hvorfor så mange synes stisykling er så gøy!

Turen starter fra Pellestova med en tur nedenom Malmtjønn. Her følger du stien ned til Malmtjønn. Fra Malmtjønn kryper stien oppover mot Pellevegen og her får du allerede kjent på den ekstra kraften el-sykkelen gir deg. Vel oppe på Pellevegen tar du til venstre, deretter høyre ved første veikryss inn på Hitvegen. Da er det bare å følge denne straka vegen i  ca 3 km til Hita seter, hvor stien til Hitfjell starter på høyre side.

Stien opp til Hitfjell er variert med noe stigning og flere flatere partier. På toppen av  Hitfjell venter fin utsikt over fjellområdet. Her er det også et piknikbord, perfekt for en pust i bakken.

På vei tilbake tar du samme vei ned fra Hitfjell og kan glede deg morsom sykling på tur nedover.  Vel nede på grusveien, følger du denne hele veien tilbake til Pellestova. 

Stiene brukes også av turgåere, så husk å ta hensyn. Husk at du alltid har vikeplikt for turgåere.  

 

Andre flotte sykkelturer fra Pellestova

Hornsjørunden
Stisykling Hitfjellrunden
Kriksvika
Sykkel Sjøsetra

Hornsjørunden 

Hitfjellrunden- stisykling

Kriksvika- badeplass

Sjøseterfjellet

Nyttig informasjon

Ikke nøl med å spørre oss!

Du er alltid velkommen innom oss dersom du har spørsmål eller ønsker andre turtips. Vi gjør alltid vårt beste for å være oppdatert på føre og værforhold, og hjelper deg gjerne med å legge en god plan for dagen.

Dersom du ønsker å se hvordan været er på Pellestova akkurat nå, kan du klikke deg inn på vårt live-kamera her:   Vær og føre akkurat nå

Har du glemt noe til turen?

Vi har en mini-sportshop ved resepsjonen, som vi har fylt med ting som er lurt å ha med på tur.

Trenger du gnagsårplaster, drikkeflaske eller solbriller?

Kom innom oss! 

Anbefalt bekledning og utstyr

Været i fjellet kan være skiftende og endre seg raskt, så det er derfor viktig å være forberedt på at været ikke forblir slik som det var når du startet turen.

Generelt anbefaler vi at du kler deg etter trelagsprinsippet, eller i hvertfall ha med deg flere lag med klær i sekken.

Trelagsprinsippet innebærer at du kler deg i tre lag med klær med ulike egenskaper. På den måten holder du deg varm og kan enkelt regulere bekledningen etter temperatur.

Det innerste laget er tynn ull- eller superundertøy ullundertøy. Deretter et mellomlaget som dun- eller fleecejakke. Det ytterste laget bør være et vind- og vannavisende plagg.

Dersom du planlegger en spisepause ute, bør du også ta med et isolerende underlag å sitte på.